Menu

Sziasztok!

Lassan közeledik az év vége. Digitálisan fogjuk befejezni a tanévet, ezért szeretném elmondani, mire számítsatok, milyen értékelések lesznek még idén.

Május végén megint fogtok kapni egy órai munka jegyet, amit a visszaküldött házi feladatok alapján adok. Eddig 9 feladatot adtam ki ebben a hónapban. Szerdán kaptok még egyet, amit majd péntekig kell visszaküldeni. Így tíz feladatból tevődik össze egy érdemjegy. Akinek van elmaradása, május 29-ig pótolhatja.

A google űrlapot, ami dolgozat volt, lezártam, mindenkinek beírtam a jegyét. Aki nem küldte vissza, annak sajnos csak elégtelen osztályzatot tudtam adni. Több kötelező dolgozat nem lesz, csak javító dolgozat. Jövő héten fogom kiadni, annak ajánlatos visszaküldeni, aki rosszul áll, vagy javítani szeretne. Hangsúlyozom, nem kötelező, csak lehetőség a javításra.

Néhány szorgalmi feladatot is fogtok kapni, szintén lehetőség javítani.

Itt van az első:

Get to the top 2. Tankönyv 57.oldal./4, 5.

Egy irányított fogalmazást kell írni. Leírom részletesen, hogyan haladjatok.

  • 1. Nézd meg a képeket! Ezek alapján kell írni a fogalmazást!

story1

2. Itt van a fogalmazás bevezető része:

story2

  • 3. A folytatást neked kell megírni, de kapsz hozzá segítséget. A megadott szavakkal kell mondatokat alkotnod. Egyszerű múlt időt (Past Simple) és folyamatos múlt időt (Past Progressive) kell használnod hozzá. Hiányoznak a prepozíciók, névmások, névelők is (pl: in, on, his, the, stb.), arra is figyelj!

story3

  • 4. A történet végét neked kell kitalálni, fejezd be maximum 2-3 mondattal!

Aki jól megírja, annak ötöst adok érte.

Lehet Word-ben, vagy kézzel írott formában is küldeni, ha kézzel írod, figyelj arra, hogy olvasható legyen!

A szokásos címre várom: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Leadási határidő: május 29.péntek.

Hajrá!

 

Kötelező feladat ma nincs.

 

Jó munkát, vigyázzatok magatokra!

Go to top