Menu

Kedves Gyerekek!

Ismét online oktatás van, de már legalább van benne tapasztalatunk, rutinunk, hogy milyen is ez, hogyan is kell online részt venni az órákon.

Mert bizony részt kell venni, mert tanítási időszak van.

Javaslom mindenkinek, hogy a napirendjét alakítsa ki úgy, hogy tudjon tanulni délelőtt, délután pedig töltekezzen. Menjetek ki a levegőre, a kertbe, udvarra. Aki olyan szerencsés, hogy kertes házban lakik, nézzen szét, hogy milyen tennivaló akad kint. Lehet gereblyézni, veteményezni, ásni stb. De lehet csak egészen egyszerűen rendet tenni a közvetlen környezetünkben. Az állatainkkal foglalkozni, fekhelyét kitakarítani, etető-itató edényeiket szintén. Sétáljatok, biciklizzetek, fussatok, focizzatok, rollerezzetek, kinek milyen lehetőségei vannak, ki lehet menni a játszótérre is.

A tanulással kapcsolatban

Az évvégi jegyek javításához még éppen időben vagyunk, akinek ilyen tervei vannak, nincs lemaradva semmiről.

Ird össze egy lapra, hogy milyen tantárgyakból szeretnél javítani. Ird mindegyik mellé, hogy ehhez naponta mennyi időt kell a tárgy tanulására szánnod. Kérdezd tanárodat, hogy mikor és milyen módon szerezhetsz jegyeket. Szorgalmi feladatot is készíts, így javítva esélyeidet a jobb osztályzat elérésére. Mindennap szakíts időt a kiválasztott tantárgy tanulására. Jelentkezz felelni! Legyél aktív az órákon! Segíts a tanulásban annak az osztálytársadnak, aki rosszabbul áll, mert ezzel te magad is tanulsz.

Használd a már oly sokat emlegetett tanulástechnikai módszereket, pl. a Pomodoro technikát vagy akár a gondolattérkép készítését.

Akinek kérdése, gondja van, hívjon vagy írjon! Telefonszámom: 70/2929409

E-mail-t is írhattok: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Skype-on, Viber-en és Messenger-en is elérhető vagyok! Keressetek, ha szükségét érzitek!

Ajánlok egy könyvet kifejezetten gyerekeknek, a koronavírusról szól. Érdekes és érthető, olvasgassátok!

A koronavírusról gyerekeknek

Szép napot mindenkinek!

Szilvi néni

 

Go to top