Menu

Kedves Tanulók!

A Húsvét közeledtével érdemes a bensőnkkel is felvenni a kapcsolatot, odabent is tisztába tenni dolgokat, rendeződni. Mit is jelent ez? Teremtsünk olyan körülményeket, amikor kicsit (kb. fél óra) magunkban tudunk lenni, amikor nem zavar minket senki. Ha kell, akkor kérjük meg családtagjainkat, hogy most hagyjanak egy kis időre egyedül minket, de utána természetesen rendelkezésükre állunk majd. Vonuljunk félre és tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy most ebben a pillanatban hogy érzem magam. Milyen érzések vannak bennem, próbáljuk ezeket beazonosítani. Ezek az érzések lehetnek negatívak és pozitívak, sőt akár egyszerre mindkettő. Milyen szükségleteim vannak most, mire vágyom leginkább? Hogyan tudnám ezeket elérni, mit kellene tennem hozzá? Mi lenne számomra fontos, megnyugtató, ellazító stb. Hagyjunk időt magunknak ezeket átgondolni.

Nincs rossz válasz a kérdéseinkre. A lényeg, hogy kicsit álljunk meg a mindennapok sodrában és magunknak is adjunk egy kis figyelmet.

Egyénileg és csoportosan is végeztünk már relaxációt elég sok tanulóval. Akit ez érdekelt, most megint ajánlok egy linket, amit ki lehet próbálni.

Aki még sosem csinált ilyet, annak pedig azért ajánlom, hogy próbálja ki és ha tetszik neki ez a módszer, akkor használja a lelki egészsége megóvása érdekében.

Relaxáció a koronavírus idején:

https://www.youtube.com/watch?v=bZGQLvLLTaw&t=18s&fbclid=IwAR1s-ug4EHBG88o6BbjxWvXvoA_xWloWc4_DE1hwBtkv3V0TUd1La6vifTA

Játékos indulatkezelési módszerek kisebbeknek:

https://www.spiribuuu.com/hu/blog/www.spiribuuu.com/hu/blog/www.spiribuuu.com/hu/blog/www.spiribuuu.com/hu/blog/jatekos_indulatkezelesi_modszerek_karantenba_szorult_gyerekeinkhez?fbclid=IwAR2baQ9a0tmrj2FsU4xabL2Vr8ZOR67DoyvZWzVmSs8UI9zbVdIn65VU1zw

Bagdy Emőke pszichológus, pszichoterapeuta professzor asszony hanganyagát ajánlom a felsősök és a szülők figyelmébe.

https://soundcloud.com/bagdyemoke/pszichofitness1?fbclid=IwAR0gEW6FhigTMY8RD-3AW4lEY-im1BbU-dvyRLQMm5SS1Onf9ACGDbV-q80

A kisebbeknek szeretettel ajánlom:

https://mese.mesepedagogia.hu/2020/04/04/husvet-legendai/?fbclid=IwAR3yGlWNL2I-g4G9N4adqEcgYhSzodQ5gNEcXQm4N5wJGYgFZZkrniuNJ7s

Ha kérdésetek van, írjatok, hivjatok az alábbi elérhetőségeimen:

Telefonon: 0670/ 2929409 (délelőtt 10-től 12 óráig, valamint délután 14-től 17 óráig)

Viberen keresztül online konzultációra is van lehetőség, előzetes időpont egyeztetést követően.

e-mail címem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Skype-on: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legyen a Húsvét mindnyájatok számára békés! Vigyázzatok magatokra és családtagjaitokra!

Szeretettel: Szilvi néni

(Gáspár Szilvia iskolapszichológus)

Go to top