Menu

Kedves Gyerekek és Kedves Szülők!

Egy kis Mindfullness!

De mi az a Mindfullness?

A Mindfulness, vagy más néven tudatos jelenlét közkedvelt téma manapság a pszichológiában. Igen ám, de mit is takar ez a fogalom, és hogyan segíthet nekünk a karantén idején, amikor rengeteg korláttal és kihívással szembesülünk a mindennapjaink során?

John Kabat-Zinn, a Mindfulness atyja szerint a Mindfulness egy különleges, éber tudatállapot, amikor ráirányítjuk a figyelmünket a körülöttünk zajló dolgokra és egyszerűen csak jelen vagyunk a pillanatban, regisztráljuk, hogy mi történik, mindezt pedig ítélkezés, továbbgondolás nélkül. Kutatások szerint a Mindfulness gyakorlása mind a gyerekek, mind a felnőttek testi-lelki-szellemi egészségére kedvező hatást gyakorol: javítja a kognitív teljesítményt, a figyelmi fókuszt, segíti az érzelemszabályozást, javítja a társas kapcsolatok minőségét.

Karantén idején hasznos lehet, ha családilag is megismerkedünk ezzel a remek módszerrel. Lássuk csak, mire kell odafigyelnünk, ha gyermekeinket, unokáinkat is be szeretnénk vonni a tudatos jelenlét gyakorlásába!

Mindfullness karantén idején

Kifejezetten gyerekeknek ajánlom szeretettel (Mindfullness gyakorlatok):

Mindfullness gyerekeknek

Legyen szép a hét mindenkinek!

Szeretettel: Szilvi néni (iskolapszichológus)

Go to top