Menu

Etika 23. óra

Külön

 

Kizáródás egy csoportból. Elutasító és segítő, befogadó viselkedésformák

1. Olvasd el J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve c. regényének részletét! Biztosan láttad már a filmet is. Esetleg újra megnézheted!

Pedig Harry Potter ott lakott. Pillanatnyilag épp aludt, de már nem sokáig volt nyugta, mert nénikéje, Petunia akkortájt kelt fel. Harry számára nagynénje rikácsolásával kezdődött minden nap. - Egy-kettő! Ébresztő! Kelj fel! Harry felriadt. A néni újból kopogott az ajtón. - Kelj fel! - rikácsolta, és elindult a konyhába….

Talán a sötét gardróbban eltöltött hosszú idő tehetett róla, talán más, mindenesetre Harry korához képest kicsi és alulfejlett volt. Öltözéke csak még inkább kiemelte soványságát, mivel Dudley levetett holmijait hordta, pedig unokatestvére jócskán nagyobb volt, mint ő. Neki sovány arca, pipaszár lába, fekete haja és csillogó, zöld szeme volt. Kerek szemüvegét szigetelőszalag tartotta egyben, mivel az a Dudleytól kapott orrbaverések következtében több helyen is eltört.

Válaszolj a kérdésekre a füzetben!

  • - Milyen rokoni kapcsolatban volt Harry a többi szereplővel?
  • - Miért élt velük?
  • - Hogyan bántak vele?                           
  • - Szerinted, hogyan érezte magát?               

                                                                                  

2. Rajzolj le annyi karikát a füzetbe, ahányan az osztályban vagytok! Írj mindegyikbe egy-egy nevet (elég a monogram is)! Kösd össze azokat a gyerekeket, akik beszélni, játszani szoktak egy mással! Kimaradt-e valaki? Ha igen, vajon miért?

Go to top