Menu

2021.05.04 Testnevelés                    

Sziasztok!

A mai óra anyaga 15 perces tartós futás lesz.

A mostani órán csakis kizárólag azt szeretném, ha futás lenne a fő alapanyag, kihagyva a jelenlegi foglalkozáson a kerékpározást és görkorizást.

Próbáljatok meg megfelelően bemelegíteni a tanult futóiskolai gyakorlatokkal, a végén pedig nyújtás, lazítás legyen terítéken.

Akinek van alkalmazása, mérje le nyugodtan, hogy mennyit is futott, azért 15 perc alatt már lehet szép távokat elérni.

Személy szerint mindig is azt vallottam, hogy az „össze-vissza” futás élvezetesebb, mint amikor körbe-körbe futunk, pont ezért ajánlom azt, hogy fussatok különböző terepeken, ne csak egy focipályán körbe, viszont ez csak egy tanács, természetesen aki az utóbbi szerint akar futni, az is megfelelő.

Hogy miért is fussunk? A futás óriási jelentőséggel van a szervezetre nézve. Aki gyakran fut, az tudja mennyire fontos ez. Ha lefutod a az időt, akkor már elmondhatod, hogy csináltál valami hasznos és jó dolgot magadra nézve.

Próbáljatok meg ne a legnagyobb melegbe futni, inkább reggel, vagy esetleg késő délután, a folyadékpótlásra pedig figyeljetek oda, ha nem bírjátok, lassan kocogjatok, ne sétáljatok vagy álljatok meg, mert sokkal nehezebb lesz elindulni. Ha esetleg társsal végzed a futást, család, barát stb., ne beszélgessetek közbe, mert be fog szúrni az oldalatok és kapkodtok majd a levegő után.

Jó munkát! Egészségetekre!

Go to top