Menu

2021.04.23 Testnevelés

Sziasztok!

Egy pár szót…sajnos alig küldik vissza az anyagokat, és én a megtekintéseken is látom, hogy nem sokan kíváncsiak az általam kiadott testnevelés feladatokra.

Feltenném a kérdést, hogy könnyebb ötöst szerezni, ha lefutsz egy Cooper-teszten teszem fel 7 kört, amiért meg kell szakadnod, vagy hogy visszaküldj egy képet? (5 másodperc, mire felveszed a jógapózt, 5 másodperc, mire lefotóznak vagy te magad, és körülbelül 15-20 másodperc, mire elküldöd nekem)

Számomra ezek kicsit érthetetlen dolgok, nem kérek sokat, hogy visszaküldjetek, és itt is nektek akarok jót.

De ha úgy érzitek, hogyha visszatérünk az iskolába, és könnyebb lesz jó jegyeket szerezni 600-800 méteres futásokkal, súlylökéssel stb., akkor igazatok van, de azt is értékelem, hogy a távoktatásnál konkrétan a tanítványaim közül alig dolgoznak…

A testnevelés is ugyanolyan fontos tárgy, mint mondjuk a matematika, én sajnos nem tudom azt megtenni, hogy megkérem anyukádat vagy apukádat vagy valakit, hogy álljon oda, mérjen ki neked 60 métert és mérje is le, eközben én videohívással nézem, és úgy osztályozok, mint például matematikából kiadnak egy tesztfeladatot és vissza kell küldeni.

Ehelyett csinálok olyat, hogy vissza kell küldened egy képet, ahol dolgozol, meg kell szakadni érte? Nem. Ha azt írom, dolgozz 15 percet, legalább annyi lenne, hogy nem is dolgozol, de visszaküldöd a képet, amiért jó jegyet is kapsz, nem megéri? Nyilván az a helyes, ha dolgozol…félre ne értsétek.

Testnevelés tantárgy megtekintések a 10-es számot is alig ütik meg, abból a 10-ből is én vagyok 1-2, hogy leellenőrizzem magam, de ez hozzáállás kérdése, ahogyan álltok ehhez, úgy állok majd én is az osztályozásokhoz.

Mai órán játszhattok, már ha olvassátok a feladatot!

Egészség és jó hétvégét!

Go to top