Menu

2021. március 25., csütörtök.:

Tananyag: kerti munka, hasznos dolgok

Sziasztok!

A mai feladat az lenne, hogy segíts be otthon a ház körüli munkába. Mire gondolok? Segíts a kertészkedésben, gyomlálj egy kicsit (ilyenkor már a futópályán is szoktuk szedni :):) ), nyírd le a füvet, gereblyézz, sepregess össze az udvaron vagy a ház előtt.

Ha nincs kertetek, akkor például tedd rendbe bicajod. Mosd le, tisztogasd meg egy kicsit, húzd meg a csavarokat, állítsd be az ülést, adj neki itt-ott egy kis olajat. Tudtátok, hogy egy rosszul beállított ülés miatt igazi kínszenvedés lehet a bringázás hosszú távon? Fájni fog a feneked, a derekad, a hátad, és nem lesz jóleső a kikapcsolódás. Viszont ha jól van beállítva a testmagasságodhoz, illetve a kormányhoz való távolsága az ülésnek, mindjárt másabb ülni a bicajon, és a tekerést is megkönnyítheti. Az interneten sok cikket és videót találsz ebben a témában.

Nincs bringád sem? Mosd le a szüleid autóját! Egy vödör, egy szivacs, esetleg egy kis sampon és máris csillog-villog, hasonló képpen fog apa, vagy anya szeme is csillogni-villogni ha meglátja! És akár kis is porszívózhatod…

Ha egyik ötlet sem megvalósítható, akkor pedig kérj otthon egy lavór meleg vizet egy kis mosószerrel, vedd elő a legpiszkosabb csukáid és kezdődhet a cipőtisztító hadművelet. Meglátod, egy újjávarázsolt cipőt sokkal szívesebben veszel majd fel, mint amelyiktől már szédeleg a család :)

Jó munkát :)

Go to top