Menu

2021. április 07., szerda.:

Tananyag: edzésnapló

Sziasztok!

Sajnos még egy kicsit várnunk kell arra, hogy az iskolában személyesen is találkozzunk, de addig is fontos, hogy mozogjatok sokat. Elvileg (bár még ez változhat…) április 19-én találkozhatunk újra. Addig is szeretném, ha mindenki egy úgynevezett edzésnaplót vezetne. Hívhatjuk ezt akár mozgásnaplónak is, az elnevezés igazából mindegy. A lényeg, hogy április 5-től április 19-ig két héten keresztül jegyezzetek fel minden mozgásos tevékenységet, amit végeztetek. Ebbe beletartozik minden aktív testmozgás, legyen az akár egy egyesületi edzés, a kert felásása, vagy csak egy bringázás a barátokkal. Nyilván az, hogy kitekerek a sarokra, ott megbeszélitek a haverokkal a napi történéseket majd hazatekertek, az nem tartozik az aktív testmozgás kategóriájába… Szeretném, ha ezt napi szinten vezetnétek egy nagy lapon, vagy egy füzetbe. A napló tartalmazza a mozgás nevét és időtartamát, illetve minden fontosabb dolgot ezzel kapcsolatban. Ha például mérted a futást valamilyen alkalmazással, nyugodtan írd oda a kapott adatok közül a fontosabbakat.

 Ha visszamentünk az iskolába ezt a naplót kérni fogom!!!

 Hogyan is nézzen ki ez az edzésnapló? Napokra lebontva vezesd, mint egy rendes naplót. Ha az adott napon nem végeztél semmi említésre méltó testmozgást, akkor ahhoz a naphoz nem írsz semmit. Tisztában vagyok vele, hogy sokatoknak nem igénye a mozgás és a sport, sokan nem tulajdonítotok ennek nagy szerepet, de legyetek őszinték! Ha két hétig semmit nem fogtok csinálni, és minden nap üresen marad, azt is tudomásul veszem, nem lesz következménye, csak becsületesen vezessétek.

Itt egy példa, segítség képpen, hogy mire is gondolok:

 Március 26. péntek:

  • - egyesületi foci edzés, időtartam: 1,5 óra
  • - bicajoztunk a haverokkal egy óra hosszát a településen

Március 27. szombat:

  • - kimentem futni a szabadba: 40 perc (8 km-t tettem meg)

Március 28. vasárnap:

  • - bajnoki labdarúgó mérkőzésünk volt Keresztesen: 2 óra

Március 29. hétfő:

  • - pihentem, tanultam, nem csináltam semmit

Ez csak egy példa, egy minta, ettől természetesen eltérhetsz, a lényeg, hogy amiket kértem azt tartalmazza. A napi testnevelés órai ajánlott tananyagot természetesen továbbra is megtaláljátok a honlapon, vagy papír alapon.

Jó munkát, remélem egészségesek vagytok, vigyázzatok magatokra!

Go to top