Menu

2021. 03. 25. Osztályfőnöki óra 8.b

Tananyag címe: Határainkon kívül élő magyarság

Szervusztok!

A harmadik hetét „tapossuk” a digitális oktatásnak. Sajnos a járvány országos eredményei nem akarnak javulni. Remélem senki nem beteg az osztályból! Ha valakit ledöntött volna a vírus a lábáról, kérem, jelezze nekem!

Most jön, a heti szokásos fejmosás! Több pedagógus jelezte, hogy nem mindenkitől kapta meg a visszaküldendő feladatokat! Vagy értékelhetetlen munkát küldtetek vissza! Én is a múlt héten feltett kérdésemre 3 tanulótól kaptam választ! Próbáljátok komolyan venni a kiadott és elvégzendő feladatokat, mert a végén a beírt érdemjegyeket nehezen fogjátok tudni kijavítani!

Más. Nézegettem a középiskolai felvételi jegyzékeket és úgy látom, hogy ügyesek voltatok a szóbeli elbeszélgetéseken. A módosítás a mai napon lezárult, így már nincs lehetőségetek a változtatásra. A végleges felvételi eredmények április utolsó hetében várhatóak.

A jövő héten kezdődik a tavaszi szünet: 2021. április 1.-április 6. Utolsó tanítási nap: március 31. (szerda), első tanítási nap: április 7. (szerda) Pihenjétek ki magatokat ebben a pár napban (persze leginkább azon tanulók, akik lelkiismeretesen, precízen dolgoztak eddig!), mert kemény három hónap van még hátra a tanévből!

A mai témánk a határainkon kívül élő magyarság

Válaszoljatok a következő kérdéseimre írásban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Aki papír alapon kapja, az is küldje a választ!

1.Milyen esemény miatt kerültek magyarok a mai határon kívülre?

2.Mikor emlékezünk meg erről minden évben az iskolában?

3.Mekkora területét vesztette el Magyarország ekkor?

4.Milyen környező országokban élnek ma kisebbségként magyarok?

5.Melyik szomszédos országban élnek a legtöbben?

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Vigyázzatok Magatokra!

Üdvözlettel: Emese néni

Go to top