Menu

REFORMKONYHA

Technika 8.o

A reformkonyha jellemzői

A reformkonyha fontos jellemzője, hogy csak olyan nyersanyagokat, élelmiszereket használ fel, amelyeket előzőleg nem kezeltek olyan vegyi anyaggal amely a növénytermesztés és az állattenyésztés hatékonyságát fokozhatja. A reformtáplálkozás jó néhány alapanyagához, főként a biogazdálkodás minősített termékeihez (és sajnos a nem minősített termékekhez is) csak speciális üzletekben lehet hozzájutni. Tehát nemcsak az étrend megtervezése, hanem bizonyos élelmiszeranyagok beszerzése is több utánajárást, időráfordítást igényel. A 2M Marketben ezért törekszünk arra, hogy a lehető legtöbb alapanyag és élelmiszer beszerezhető legyen a reformkonyhára. A reformtáplálkozók fontosnak tartják egészségük megóvását, és így szívesen fordítanak több energiát étrendjük összeállítására.

A reformkonyha fontos jellemzője az is, hogy az élelmiszerek, nyersanyagok feldolgozása, az ételek elkészítése során a lehető legkíméletesebb eljárásokat alkalmazzák, valamint kizárólag természetes forrásból származó adalékanyagokat alkalmaznak.

“Azzá leszel, amit eszel!” “ételed az életed!” “Táplálékod legyen orvosságod!”

A reformkonyhára átállás az egyik legjobb fizikai-lelki szintű alternatíva, amikor tartós és szelíd gyógymódot keresünk, mert betegséget, túlsúlyt, alacsony energiaszintet tudunk útmutatásaival átalakítani egy minőségibb, vitális életté, kemikáliák, és drasztikus beavatkozások nélkül.

A természetgyógyászat, az öngyógyítás, a pszichoszomatikus gyógyászat jó eredményeket tud felmutatni e téren. Fontos a megelőzés, a belső egyensúly megtartása, még mielőtt a betegség kialakulna! A szomatizálódott (testi tüneteket öltött) problémát mindig nehezebb kikúrálni, mint megelőzni a bajt, helyes figyelemmel, érzelmeink fényben-rendben tartásával, önismerettel, és persze önfegyelemmel! Ezen a bázison nem csak egészséges, de boldog, elégedett, kiegyensúlyozott élet is vár mindannyiunkra.

Az útnak része a helyes táplálkozás is. Nem valószínű, hogy bármely kultúrában ilyen kiemelkedő helyen állt volna ez a kérdéskör. Nyilván nem is volt rá szükség, mivel a feldolgozóipar csak az elmúlt évtizedekben tette lehetővé, hogy a mesterséges-mérges anyagokat ételekké varázsoljuk. Az ember hajdanán azt ette, amit a Földből ki tudott termelni.

Vázlat írása a füzetbe.

Go to top