Menu

Közlekedési szakkör

2020. április 01.- 2020. április 20.

Kedves Gyerekek!

A megjelölt időszakban az alábbi feladatokat javaslom a szakkörös diákjaimnak és az érdeklődő tanulóknak.

  • I. Közlekedési kisokos tanfolyam a KRÉTA felületén

Az elmúlt két hétben remélem gyakoroltátok (4.-6. osztályos tanulók) a Közlekedési kisokos munkafüzet digitális feladatait a KRÉTA rendszerben. Az e-Learning tanfolyam még április 15-ig (!) elérhető az elektronikus rendszerben. Jegyezzétek meg a gyakorló tesztkérdéseket és azokra adott jó válaszokat! A Tudáspróba felülete április 16-án nyílik meg szintén a KRÉTA felületén. Innentől kezdődik majd a „vizsgaidőszak”, amikor a 4., 5., 6., osztályos diákok számot adhatnak ismereteikről. Ez április 30-ig tart. Erről a későbbiekben tájékoztatlak Titeket!

  • II. Elméleti ismeretek gyakorlása, ismétlése

http://kerekparoskresz.com/leckek/0/

Már átismételtétek a kerékpárral kapcsolatos alapvető fogalmakat, a kerékpár kötelező tartozékairól és az egyéb hasznos kiegészítőkről; a közlekedéshez szükséges alapvető táblákról tanult ismereteket az első három leckében. A következő időszakban tanulmányozzátok a 4. és 5. leckét a hozzájuk kapcsolódó játékokkal. Gyakorlásként néhány online megoldható tesztet ajánlok.

A kresztanulás otthon weblapon beállíthatjátok magatoknak milyen témakörben, milyen mennyiségben és időtartamban szeretnétek tesztkérdéseket megoldani.

http://www.kresztanulasotthon.hu/teszt/index.php?section=tesztbeallitas&kategoria=3

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2004/5/kerekparos.htm

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2009/3/kreszteszt.htm

  • III. Ügyességi feladatok gyakorlása

Néhány ügyességi feladatot otthon is tudtok gyakorolni az udvaron.

  • 1. Szlalom: Tetszőleges számú (udvar méretétől függően) műanyag flakon (nagyobb kődarabok) kirakásával
  • 2. Egyensúlygyakorlatok időre: kerékpáron ülve A pontból eljutni B pontba úgy, hogy nem teszitek le a lábad a talajra. Emlékezzetek, itt az teljesít jól, aki a legtovább tud a kerékpáron maradni! Magadnak is tudod az időt mérni, így versenyezz önmagaddal!

További kellemes és hasznos időtöltést! biztató1Ági néni

Go to top