Menu

2020.05.28 Testnevelés        

Sziasztok!

A teszt elemzésem után következik majd a mai napra kiadott feladat!

Általában ha a sportban valaki nincs megelégedve a játékvezetővel, akkor azt szokták mondani a meccs végén, hogy játékvezetőről vagy jót vagy semmit.

Pontosan így vagyok a teszttel, de nem bírom ki, hogy ne jellemezzem egy szóval: katasztrófa.

Számomra sok dolog érthetetlen, kiadok egy egy oldalas kézilabda szabályzatot, amiben benne vannak a főbb dolgok, egyszerű ctrl c ctrl v kellene csak, már ha nem tanultál, és digitális oktatásban vagyunk. Továbbá, mivel valószínűleg számítógépen, laptopon, telefonon csinálod, olyan oldalt töltesz ki, ami igényel internethozzáférést, nem tudom elhinni, hogy a 80% ha valamit nem tud, miért nem néz utána az interneten? Persze, nem szép dolog, de nem is tudom ellenőrizni, viszont akkor megkímélnétek olyan válaszoktól, miszerint a kézilabda kapu 4x6 méteres, ami kicsit érdekes lenne.

Ma éjfél a határidő, 16-an adtátok le, viszont át kell gondolnom, beírjam-e a jegyeket, hogy miért? Egy két érdekesség, név nélkül:

  • - cunder valaki szerint koronglövészet
  • - valaki szerint kézilabda kupameccsen döntetlen eredmény esetén 11-es rúgások következnek
  • - az egykezes és kétkezes váltási technikát hadd ne elemezzem, számomra érthetetlen, hogy többen írtak labdapattogtatásokat, aminél lecsuktam a laptopomat
  • - elugró sáv távolugrásban? 3 cm? kicsit necces lenne……
  • - távolugrás fázisai? húzó, toló? ezen meglepődtem…..

Sorolhatnám még, de majd hétfői napra kirakom a válaszokat természetesen, ahogyan írtam, aki ismer engem IS egy kicsit, az tudja, milyen kérdéseket tettem fel, például ha távolugrásban BELÉPSZ, már benne van a kérdésben a válasz, vagy 59p 59mp-nél születik egy gól felnőtt kézimeccsen, és jól tudjuk, hogy 2x30p a meccs, akkor a válasz … ? Elég egyértelműeket tettem fel, ha nincs igazam, akkor nyugodtan jelezzétek felém, remélem nem lesz ilyen azért.

A mai óra anyaga:

 

A mai napra erősítést terveztem, lassan nyitnak a strandok, úgyhogy formáljuk a nyári alakunkat!

Láberősítés: guggolások, kitörések, homorított felugrások annyiszor, amennyiszer neked jól esik.

Hasizomerősítő gyakorlatok: hasprések, lábemelések, plank, NETFIT hasizomerősítés ugyanúgy te döntöd el, miből mennyit.

Vállizom: tárogatások, oldalemelés állva, döntve, súllyal a kezedben, előreemelés.

Erre a 3 izomcsoportra gondoltam mára, ha esetleg többet akarsz, csak nyugodtan, viszont megoszlanak a vélemények, hogy 1, 2, 3 izomcsoportra eddzünk egy nap, a 3 lehet kicsit sok, viszont ezért írtam azt, hogy te döntöd el, miből és mennyit csinálsz.

Melegítsetek be jól előtte, nehogy meghúzódjatok, megsérüljetek, a gyakorlatok után a pihenőidőkben figyeljetek oda a megfelelő folyadékpótlásra, nyújtásra, és a végén a lazításra.

Egészségetekre!

Go to top