Menu

Intézményünk pedagógusai és tanulói az őszi szünet előtti napokban részt vettek a „Bükkábrány, Mezőkövesd és Mezőkeresztes települések helyi klímastratégiájának kidolgozása, klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megvalósítása” (KEHOP-1.2.1-18-2018-00043 azonosítószámú) pályázati tevékenységben.

A program minden osztályban az osztályfőnöki órák keretein belül valósult meg. Az órák üzenete:

Az éghajlatváltozásért az emberek felelősek. Tégy  ellene magad is!

A tanulók választ kaptak mi a különbség az időjárás, az éghajlat és a klíma között. Az osztályfőnökök előadásai során bővítették ismereteiket arról, hogy mi okozhatja az éghajlatváltozást.

        

Egyszerű kísérletet végeztek: két hőmérőt kellett kihelyezniük napos helyre úgy, hogy az egyiket le kellett takarni egy befőttes üveggel. A mért hőmérsékletek közötti különbségekre keresték a válaszokat.

Különböző munkaformák alkalmazásával (energiafelhasználás, közlekedés, hulladékcsökkentés, felelős vízhasználat, zöldítés, étkezés) a diákok témakörönként összegyűjtötték azt, hogy mit tehetnek maguk is másképp, hogy kevesebb üvegházhatású gáz jusson a légkörbe.

Egy feladatlap segítségével  5 percben felmérhették tudásukat az éghajlatváltozásról, melyet tanáraikkal együtt közösen meg is beszéltek.

 

Bízunk abban, hogy a későbbiekben ezek az osztályfőnöki órák eredményesen hozzá fognak járulni térségünk klímastratégiájának kidolgozásában.

BKÁ

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
6x badge 2024 kicsi
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top