Menu

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága és  Természettára ebben a tanévben is vetélkedőt hirdetett a "Nagyítóval és távcsővel a természetért"  címmel általános iskolák 3-4. és 5-6. osztályos tanulói számára. A több fordulós vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várták februárban. Iskolánk 4 alsó és 2 felső tagozatos csapattal nevezett a természetismereti versenyre. 5-6. évfolyamon 79, 3-4. évfolyamon 67 csapat nevezett az ország különböző szegletéből. A nem könnyű, de annál érdekesebb feladatsorokat emailben kapták meg a csapatok. A versenyfeladatok kisebb részben szóltak az iskolai tananyagról, leginkább a nemzeti park védett növény-, és állatvilágához kapcsolódtak. Sok kutatómunkát igényelt a feladatok megoldása. A szervezők két forduló eredményei alapján mindkét korosztályból behívták azt az 5-5 csapatot, amelyik a legjobban teljesített.

A felső tagozatosok közül 12. helyen végeztek a Keresztesi szalamandrák (Andrássi Alex, Kunder Fábián, Okos Máté). A Keresztesi természetvédők (Horváth Dávid, Okos Balázs, Tóth Zétény) csapata a középmezőnyben zárta a versenyt.

Alsó tagozatos csapataink is előkelő helyezéseket értek el. A 3.  évfolyamos Tündérfátyol csapat (Bogdán Amiara, Szabó Lívia, Szabó Nóra) a megosztott 1. helyen végzett. A 2. helyen osztozott a Tavi rózsák csapata (Csuka Dorina, Kerekes Luca, Mihály Lilla) és a Szürkemarhák csapata (Hegedűs Viktor, Pogány Dominik, Vályi-Nagy Zsombor). A Pulik csapata (Bódizs Boglárka, Szabó Réka Sára, Szajlai Anna) 6. helyen végzett. Mivel egy iskolából csak egy csapat juthatott tovább a döntőbe, így iskolánkat a Tündérfátyol csapat képviselte.

A döntőt 2022. május 9-én tartották a Hortobágyi Vadasparkban. A szervezők elsősorban játékos, ügyességi feladatokat állítottak össze, de a gyerekek elméleti tudására is kíváncsiak voltak. A megmérettetés nagyon jó hangulatban zajlott. A feladatok megoldása közben a gyerekek bebarangolták az egész vadasparkot. Az eredményhirdetés előtt még egy látványetetést is megnézhettek a farkasok, az aranysakál és a vadmacska kifutójánál. Nagy örömünkre a Tündérfátyol csapat 3. helyen végzett.

Köszönetet mondunk a versenyben résztvevő tanulók szüleinek és felkészítő tanáraiknak (Taizs Emese, Bartháné Kunráth Ágnes).

KÉPEK

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
6x badge 2024 kicsi
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top