Menu

2022. április 29-én zárult a témahét. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, így a tervezett programokat meg tudtuk valósítani.

A napi programokat az iskolarádió műsora kezdte. Zenék, versek szóltak a környezetvédelemről, a fenntartható jövő fontosságáról adtak műsort diákjaink.  10 óra 30 perctől az osztályok elindultak a településünkre szemetet gyűjteni a TeSzedd program keretén belül. A legkisebbek az iskolaudvarát vették birtokba, a többi évfolyam Mezőkeresztes közterületein szedte a szemetet. A 7.a osztályosok a Tájházban végeztek tavaszi munkálatokat.

Az ebéd szünet után madárijesztők készítésével folytatódtak a napi programok. Egy kikötés volt, a madárijesztőknek az iskolában kellett elkészülniük, akár szülők segítségével. A kihelyezett remekművek értékelését a városi könyvtár dolgozói, iskolánk vezetői végezték. Nem volt könnyű feladatuk. Az alsó tagozatosok közül az 1.b és 2.a osztály megosztott első helyet ért el, őket a 3.a osztályosok alkotása követte. A felső tagozatosok közül a 6.a osztály madárijesztője lett az első, az 5.a és 6.b osztályosok végeztek a második helyen.

A testnevelő kollégák iskolai sportfesztivált szerveztek a felső tagozatos tanulóknak, ami rendkívül jó hangulatban zajlott le. E közben az alsó tagozatosok újrahasznosítható dolgokból kézműveskedtek, a sorakozóhelyen kialakított játékszigeten pedig önfeledten játszhattak.

A kora délutáni órákban tanulóink szüleik közreműködésével  iskolánk tankertjében napraforgót, kukoricát, tököt és borsót ültettek.

A szülői munkaközösség néhány fős lelkes csapata 2 üstben készített   paprikáskrumplit,  melynek közös  elfogyasztásával zárult a nap.

Egy nagyon eseménydús, élményekkel teli hét áll mögöttünk. Bízunk abban, hogy tanítványaink a heti programokon sok új ismerettel gazdagodtak a fenntartható fejlődés érdekében.

Zárónap (képek)

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
6x badge 2024 kicsi
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top